Отборът на Барселона победи с 2:0 тима на Реал Сосиедад в мач от 35-ия

...
Отборът на Барселона победи с 2:0 тима на Реал Сосиедад в мач от 35-ия
Коментари Харесай

Барселона си върна второто място

Отборът на Барселона победи с 2:0 отбора на Реал Сосиедад в мач от 35-ия кръг на испанската Ла Лига. Головете за каталунците отбелязаха Ламин Ямал (40`) и Рафиня от дузпа (90`+2`).

Въпреки че сезонът за каталунците на процедура завърши, откакто отпаднаха от Шампионската лига и дефинитивно изгубиха възможностите си за купата в родния шампионат, те бяха длъжни да се възползват от грешката на Жирона по-рано този кръг, с цел да си върнат второто място. Сребърните медали от Ла Лига ще бъдат скъпи за Шави комания освен поради престижа, а и заради обстоятелството, че това би донесло сериозен доход от съвсем 10 млн евро в касата на клуба, който все още се намира в тежко финансово положение. Също по този начин второто място в шампионата ще донесе и присъединяване на " блаугранас " в шампионата за Суперкупата на Испания и през идващия сезон, предава Спортал. 

За противника от Реал Сосиедад поражението може да има пагубна стойност в края на сезона. " Баските " публично сдадоха шестото място в класирането в интерес на отбора на Бетис, което значи, че те може и да пропуснат присъединяване в Лига Европа през идната акция. Това би бил сериозен спад за тима, тази година има паметно присъединяване в Шампионската лига, където стигна до 1/8-финал.

От другата страна на терена Иманол Алгуасил имаше цели шест футболисти в лазарета към първия съдийски сигнал. Въпреки това наставникът на коравия " баски " отбор извади най-хубавото с което разполагаше. Алекс Ремиро сложи ръкавиците, директно пред него бяха Ариц Елустондо и Робен Льо Норман, връзката сред двете линии на терена вършиха Бенят Туриентес и Микел Мерино, а на върха на офанзивата действаха Шералдо Бекер и Микел Оярсабал, които нееднократно заплашиха противника, само че нещо напълно малко не им стигна, с цел да запишат имената си измежду голмайсторите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР